miercuri, 16 mai 2012

Ciuperci umplute




Atât de simple, dar atât de bune...



Curăţaţi ciupercile de pieliţe şi picioruşe (dacă   picioruşele sunt fragede, le puteţi toca şi folosi la umplutură).
Puneţi în fiecare pălărie o aşchie de margarină sau de unt, ori puţin ulei, ceapă (verde sau nu) tocată (uneori pun şi usturoi), un mezel (la alegere, preferabil salam condimentat) tocat cubuleţe, puţină sare, piper şi alte condimente care vă plac.




Deasupra puneţi caşcaval sau brânză topită (am pus şi una, şi alta) şi presăraţi verdeaţă (eu am folosit din cea uscată, şi anume condiment amestec pentru pizza).




Se dau la cuptor, la foc potrivit.
Se mănâncă fierbinţi, eventual cu ketchup. Sunt bune şi reci (dacă mai rămân... :) ).




PS. Dacă vreţi să nu pierdeţi sucul care uneori curge din ciuperci şi care e foarte aromat, puteţi să le puneţi pe felii de pâine unse cu unt sau alt fel de grăsime şi, eventual, verdeaţă tocată.

PPS. Puteți să le faceți și fără carne. Și mai puteți adăuga la ingrediente ardei gras.


4 comentarii:

  1. Au si carne sau sunt tocmai bune pentru miercurea fara carne?

    RăspundețiȘtergere
  2. Poți să le faci și fără mezel, vor fi aproape la fel de bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow ce aspect! Mama ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe vremea cand inca eram carnivora, puneam, in loc de mezel, ficatei de pasare...
    Mari(lena)

    RăspundețiȘtergere