joi, 15 martie 2012

Spaghete cu ciuperci, smântână și bacon


Astea sunt pastele noastre preferate iarna. Vara ne plac mai mult cele cu sos de roșii, pentru că este cam grețos cel de smântână.


Cât timp fierb spaghetele (trebuie paste subțiri, cele groase ar transforma mâncarea din consistentă în grea), căliți în ulei sau unt cubulețe de kaiser (bacon sau un tip de mușchiuleț care vă place), jumate de ceapă feliată și doi-trei căței de usturoi tăiați felii transparente, până devin aurii și-și lasă aromele. Adăugați ciupercile tăiate și ele felii, amestecați și lăsați-le să se pătrundă puțin, fără să se înmoaie. Puneți peste amestecul din tigaie câteva linguri pline de smântână, d-aia de nici nu curge de groasă ce e, nu din cea care se face apă când dă de căldură, amestecați, micșorați focul și lăsați să dea în fiert, altfel va rămâne gust de smântână crudă. Dacă e prea gros sosul și vă e că se brânzește, adăugați două-trei linguri de apă fiartă de la paste.


În cazul în care vă place, puteți pune și un gălbenuș de ou crud, ca la carbonara. Eu nu prea pun, dar Gabi, care are papile mai fine și mai pretențioase, zice că se simte diferența.
Scurgeți pastele, amestecați cu sosul, râșniți nițel piper deasupra și puneți-vă burtica la cale.



PS. Sunt la fel de bune făcute fără carne (părerea mea, Gabi, carnivor fiind, zice că nu...:) ).
PPS. Sunt mai gustoase făcute cu un mezel afumat. Cele pozate de mine au fost făcute cu mușchi de nu mai știu care.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu