joi, 1 martie 2012

Omletă cu cartofi şi cârnaţi



Dacă vă e foame rău şi prea lene să gătiţi ceva serios, iată o reţetă săţioasă şi bogată în arome.

Prăjiţi câteva felii de cârnaţi şi daţi-le deoparte.
Tăiaţi felii - nici groase, nici subţiri - atâţia cartofi câţi vă sunt necesari ca să acoperiţi fundul unei tigăi încăpătoare. Prăjiţi-le pe ambele părţi în puţin ulei (unt sau untură), puneţi deasupra cârnaţii, felii subţirele de ceapă (trebuie să se pătrundă repede), apoi ouăle bătute cu smântână (la nevoie puteţi pune lapte, dar va ieşi mai subţire şi mai moale) şi ce condimente vreţi voi.
Mai puteţi pune felii de măsline, ciuperci şi/sau ardei gras.
Micşoraţi focul, puneţi şi-un capac deasupra şi lăsaţi omleta să se închege. E o plăcere pentru ochi s-o vedeţi umflată ca o gogoaşă mare cât tigaia!
Când e aproape gata (în puţine minute), aşezaţi pe ea şi câteva felii de caşcaval, acoperiţi iar cu capacul şi aşteptaţi ca ele să se înmoaie.
Pentru efect artistic, am pus deasupra câteva roşii mărunţele. Voi bazaţi-vă pe inspiraţie şi pe ce aveţi la îndemână (poza mea e de la sfârşitul toamnei, dar mi-a fost lene să postez reţeta atunci).

E o bunătate!

2 comentarii:

  1. S-o faci vara, când poți să pui în ea de toate, mai ales ardei gras, iute și roșii din grădină. Iar smântână să pui d-aia groasă, nedegresată... Omleta asta poate înlocui foarte bine o pizza.

    RăspundețiȘtergere