duminică, 5 februarie 2012

Salată de fructe exotice


Salata de fructe este cel mai răcoritor şi aromat desert pe care îl putem mânca iarna.
Şi dacă vă întrebaţi de ce avem nevoie de ceva răcoritor când e atâta frig în jur, răspunsul e foarte simplu: pentru că suntem sătui de sarmale, fripturi, murături, torturi şi alte chestii grase şi grele pentru stomac.
Pentru că ne este dor de fructe şi pentru că salata asta e atât de plină de culoare şi parfum încât oferă nu doar plăcere şi uşurare papilelor obosite, ci şi o stare de bine.


Avem nevoie de ananas (proaspăt sau de la cutie), mignole (portocale sau mandarine), banane, kiwi şi piersici (iarna pot fi considerate exotice şi ele! :) ), rodie pentru decor.
Curăţaţi, tăiaţi, tocaţi sau feliaţi, apoi amestecaţi. Adăugaţi, după gust, zahăr, suc din compot (mie îmi place zemoasă, nu seacă, aşa că pun din ambele), niţeluş coniac sau lichior (de exemplu Amaretto) sau, în lipsă de altceva, esenţă de rom.
Serviţi-o rece, iar dacă aţi făcut-o zemoasă, n-o lăsaţi prea mult în aşteptare căci fructele din ea îşi vor pierde textura şi culoarea. O oră e de ajuns ca fructele să-şi amestece aromele fără să-şi piardă identitatea.
Savuraţi şi bucuraţi-vă!





2 comentarii: