marți, 2 august 2011
Nectar de corcoduşe
În cazul în care nu daţi doi bani pe corcoduşe, această reţetă ar putea să vă facă să vă răzgândiţi...
Puneţi la fiert apă, cam o treime din cratiţă. Când începe să fiarbă, puneţi în ea şi corcoduşe spălate cât să o umpleţi şi lăsaţi să fiarbă vreo cinci-zece minute, în funcţie de cât sunt de coapte. Luaţi de pe foc, lăsaţi să se răcească, daţi prin sită, îndulciţi după gust. Puneţi la rece.
Şi mai bun este nectarul acesta dacă amestecaţi corcoduşe cu vişine. Când faceţi compot pentru iarnă şi vă rămân vişine prea moi sau cu bubiţe, nu le aruncaţi. Luaţi şi corcoduşe, tot cât vişine să fie, şi faceţi nectar după cum am spus mai sus. Puneţi în el şi o felie-două de lămâie. E dulce-acrişor, parfumat şi mult mai gros decât orice nectar cumpărat.
Şi, uite aşa, am aflat că din corcoduşe se poate face şi altceva decât ţuică. Nu ştiu cum o fi dulceaţa...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Gemul de corcoduse este preferatul meu, din toate fructele, il fac in fiecare an
RăspundețiȘtergereeu il prefer pe cel de mere :)
RăspundețiȘtergere