joi, 28 martie 2013

Vremea, ca o lecție



Când oamenii primesc un dar neașteptat, oricât de frumos ar fi el, dacă nu corespunde nevoilor lor imediate, nu sunt în stare să-l aprecieze.
Oamenii nu mai cunosc adevărata valoare a lucrurilor de orice fel, au devenit nu doar ignoranți, ci și pretențioși și absurzi.



A nins două zile. Zăpadă pe care o așteptarăm pe aici o iarnă întreagă, dar nu fu de unde.
Acum, când veni după câteva săptămâni de soare și ploi, iar primăvara părea stapână pe lume și pe mințile noastre, nimeni nu se mai bucură de ea. Nici măcar cei care o invocau zilnic acum ceva timp, decor necesar pentru vacanța de sărbători sau pentru weekendul la munte.
Nu văzui nici măcar copii cu sănii, oameni de zăpadă ori vreo bătaie cu bulgări stingheră.

Doar cîinii și pisicii se bucurară. E trist că numai ei știu să mai trăiască în prezent, doar ei nu se mai supără pe vreme.
...............

Cu cât este natura (aka vremea) mai imprevizibilă și capricioasă, cu atât oamenii se încăpățânează mai tare să creadă că ea ar trebui să fie într-un anume fel și că poate fi schimbată.
Oamenii sunt proști de două ori. O dată atunci când nu realizează cât rău provoacă naturii, rău care se întoarce la ei sub forma fenomenelor extreme și imprevizibile (dar nuuuu, încălzirea globală nu există! doar a spus-o acum ceva timp un mare guru al modei!). Și a doua oară când cred că pot inflența ceva atât de măreț și puternic.

Când și-au uitat locul în lume și au renunțat să mai trăiască în armonie cu natura, oamenii au devenit cei mai mari dușmani ai lor înșiși.
Natura va învinge totdeauna, Cernobâlul e cel mai bun exemplu. Și e cel mai bun exemplu și de cât rău ne putem face singuri.
Cel mai mărunt exemplu e această ninsoare de primăvară, care paraliză și țări mai tehnologizate ca asta în care trăiesc eu.

Iarna pleacă (și vine) când vrea ea, da?!

P.S. Și să nu uităm, iarna nu-i ca vara (după cum spunea un clasic in viață :P)! Chiar dacă uneori ne lasă să credem altceva, iar noi punem botul imediat...

Un comentariu:

  1. De fapt, ar mai fi o lectie, aditionala. Oamenii nu isi mai lasa copiii pe afara, cred ca asta este mai ingrijorator. Poate din cauza pericolelor, poate din cauza ca sunt prea ocupati ca sa-si dea seama de greselile lor. Imi aduc aminte cand mergeam cu parintii la munte iarna, sau daca erau perioade mai proaste ma duceau in parc cu sania, ce frumos era. Dar ai dreptate - lumea nu se mai bucura de natura. Trist. Daca iti place sa te bucuri de natura si sa calatoresti poate ca te intereseaza concursul organizat pe Merita Citit, unde Pensiunea Tohanita ofera un weekend gratuit, cu servicii de 4 stele in regiunea Bran-Moeciu.

    RăspundețiȘtergere